Tendintele anului 2018 in web design

Anul 2018 vine cu un singur gand in materie de web design: PERFORMANTA!

Vom observa ca, dupa ce din 2016 modul responsive pentru telefoanele mobile a devenit elementul principal in fata variantei desktop, inovatia in materie de elemente grafice si de functionalitate este in plina ascensiune. Functii neintalnite pana acum la versiune de desktop transforma internetul pe telefon intr-o experienta fantastica pentru utilizatori.

Observam deja faptul ca web designul este ridicat la nivel de arta, ca paginile vizitate au o viteza de incarcare impecabila, ca designul paginilor este unul light si simplu. A disparut elementul “stralucire”, si o spun asta in sensul bun… Pana si imaginile folosite sunt de tip old-school. Totul se rezuma la un singur scop: cresterea conversiei. Elementele grafice nu mai sunt folosite doar pentru a da o nota cool siteului, ele contribuie activ la transmiterea unui mesaj si ilustreaza cu usurinta ce ofera produsul/serviciul prezentat.

In 2017 deja am observat tendinta spre curat, simplu… Minimalismul va fi adus la un cu totul alt nivel in 2018!

Cand vorbim despre continutul siteului este inevitabil sa nu vorbim si despre arta scrierii… Da, am scris corect, arta scrierii! Familiile de fonturi din prezent ofera atat developerului cat si vizitatorului posibilitatea de a crea deja imaginea unui produs… adica sunt resurse in aceasta ramura care pot inlocui facil o imagine!

Acest trend ofera o experienta mult mai placuta datorita vitezei de incarcare a siteului, comparativ cu varianta de prezentare in site prin imagini sau butoane moderne care, din punct de vedere grafic, incarca siteul si scade performanta.

Facebook este o destinatie

Desi exista si un curent (in care m-am regasit si eu o perioada) conform caruia acesta transmite doar un mesaj de marketing digital si nu de site, Facebook devine si asta… Developerii Facebook au adus functionalitati si continut care poate fi regasit si pe siteurile de business…

Facebook se lupta sa devina destinatia principala, oferind platforma de blog, review, live chat cu clienti, live streaming. Intr-adevar, trebuie sa recunoastem faptul ca din ce in ce mai multi oameni, potentiali clienti, gasesc afacerea ta pe Facebook. Pe site poate nu stau mult dar pe Facebook exista sanse mari sa te contacteze telefonic, sa iti scrie un mesaj si atunci devi un potential furnizor de produse sau servicii.

Siteul nu mai este tinta principala atunci cand construiesti imaginea afacerii tale pe Facebook. Dar asta nu inseamna ca siteul dispare… Conceptia generala a oamenilor care cauta firme de incredere presupune ca acestia vor studia cu atentie fiecare element de informatie pus la dispozitie pentru ei. Punctul de atragere principal al potentialilor clienti este in prezent Facebook, dar intotdeauna un site bine realizat si pastrat mereu in tendinte, din punct de vedere al continutului, va reprezenta o imagine buna in fata acestora, nu trebuie ignorat.

Securizarea siteurilor nu mai este un trend… este o necesitate!

Hackingul a atins cote foarte ridicate in 2017.  Am vazut cu totii ce pagube pot fi provocate si asta ajungand deja sa atinga simultan afaceri si viata personala pe plan global, nu doar local. Hackingul a devenit o arta pentru cei care il practica.

Deja se promoveaza cu mare ingrijorare necesitatea activarii unui astfel de element pe siteuri! Google a anuntat de ceva timp deja ca indexarea va fi influentata in mare masura de acest criteriu! Mesajul ajuns la vizitatori este din ce in ce mai clar: pot sa descarc de pe site in siguranta, formularul de contact este unul safe? Siteul tau poate afecta deviceul vizitatorului? Cel putin in cazul siteurilor care presupun tranzactii online, banking, shopping, formulare de comanda HTTPS este un standard. Dar in foarte scurt timp certificatul de securitate va reprezenta un element determinant in rezultatele venite din partea vizitatorilor siteului tau.

Esti pregatit? Siteul tau poate intampina 2018?

Cum am mai scris, un site neactualizat poate scadea in mod ingrijorator conversia. Upgrade-ul siteului cu privire la functionalitate si utilitate poate duce la pierderea nivelului de incredere al vizitatorului vizavi de afacerea ta.

 


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *